Mozart sikere a Moziban

December 8-án este újabb film került levetítésre a Phil Grabsky angol rendező által a nagy zeneszerzőkről készített sorozatból.

A minden idők egyik legnagyobb zeneszerzőjéről és munkásságáról készített film segített jobban megismerni a 18. század második felének zseniális alakját, ugyanakkor nemcsak műveit, de életének sikeres és nehéz, szomorú időszakait is bemutatta. A mindössze 5 éves csodagyerek Mozart már komponált, ám pályája annak ellenére, hogy kora fel- és elismerte zsenialitását, mégsem ívelt töretlenül, legalábbis ami a biztos megélhetést illeti. A filmből megismerhettük a mindössze 35 évet élt zeneóriás alkotói pályájának sikereit csakúgy, mint  a magánember életének szomorú, nehéz időszakait. A film sikerét jelezte, hogy a vetítés végén a közönség – moziban talán szokatlan módon – tapssal fejezte ki tetszését.

Ez a filmvetítés volt a Zenei bérlet 2014. évi utolsó rendezvénye, a következő már az új évben, január 12-én lesz. Akkor a Ludwig van Beethoven életét és munkásságát bemutató koncert-dokumentumfilmet láthatják majd az érdeklődők.   

Feltöltő

Fel