Karácsonyváró Kreatív Varázssziget a könyvtárban

Nagy érdeklődés mellett december 3-án délután tartottuk meg az idei karácsonyi családi kézműves délutánunkat. Közel 50 alkotni szerető gyermek és felnőtt gyűlt össze a könyvtár ifjúsági-részlegében. A sokféle elkészíthető munkadarab közül a kicsik és a felnőttek is egyaránt megtalálhatták az érdeklődésüknek, kézügyességüknek megfelelő elfoglaltságot.

Karácsonyi formák és figurák megelevenedésével kétféle függő díszt készítettünk papírból és dekorgumiból. Karácsonyi gömböket festettünk szalvétatechnika dekorálással. Mécsesek készültek tortapapír és csipke díszítéssel, valamint csillogó dekorgumiból kiszúrt karácsonyi formákkal díszítve. A fenyőtobozból gyöngyökkel díszített karácsonyfának nagy sikere volt, amit csillámmal ékesítettünk és minicserépbe helyeztünk. Többféle koszorú és asztali dísz készítésére is lehetőség volt.

Gyönyörű díszek, dekorációk születtek az estébe nyúló foglakozás végére. A karácsonyi hangulatot fokozta a szép karácsonyi zene és az illatmécses finom illata. Köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattak karácsonyváró foglalkozásunkra és a családokkal együtt készülhettünk a közelgő ünnepekre, hiszen az egyedi, saját kézzel elkészített tárgyak a lakásokban díszként szolgálnak majd, vagy éppen megajándékozhatjuk vele szeretteinket.

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros

Feltöltő

Fel