Sportdélután és Workshop a Sárospataki Tanodában

 

A Koinonia Sátoraljaújhelyért és Zemplénért Baráti Közhasznú Egyesület által működtetett Sárospataki Tanoda – mely az Erdélyi János Általános Iskola és Kollégium épületében kapott otthont – november 27-én nyitott tanodai program keretén belül integrált sportvetélkedőt szervezett.

A baráti megmérettetésre ezúttal az Árpád Vezér Gimnázium 8. osztályos diákjai fogadták el a Tanoda meghívását. A csapatok vegyes összetételűek voltak, gimnazista és tanodás gyerekek vegyesen alkottak egy-egy csapatot, s öröm volt figyelni, milyen hamar, már egy-két feladat elvégzése után összhang alakult ki a tagok között. A mozgás, a tartalmas kikapcsolódás most is – mint ezt számtalan alkalommal bizonyítottuk – hidat képezve segíti a tanulásban akadályozott gyerekek társadalmi integrációját. A vidám hangulatú sportdélután megszervezésében a Tanoda vezetőin és szakmai megvalósítóin kívül odaadó önkéntes segítők vettek részt. A mozgásos vetélkedés változatos, ügyességet, gyorsaságot és olykor taktikát is igénylő feladatai ezúttal is Fehér József tanár úr ötletein alapultak, aki összefogta és levezényelte a játékos versenyt. Gimnazisták és tanulásban akadályozott gyerekek egymást kiegészítve, egymást segítve és egymásra figyelve pontosan, lelkesen és humorral telve sportoltak, s végül mindannyian új tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza.

A sportdélután után, immár a felnőttek részére szervezett Workshop nyújtott lehetőséget a szakmai tapasztalatcserére, mely alkalomból az Olaszliszkai Tanoda munkatársai tettek látogatást pataki kollégáiknál.

Feltöltő

Fel