Novemberi Baba-mama klub a könyvtárban

Minden hónap utolsó csütörtöki napján találkoznak a babák és mamáik a könyvtár Baba-mama klubjában. Novemberben sem volt ez másként, vidám társaság gyűlt össze a gyermek-részlegben. A foglakozás témájaként a gyermeknevelés örömeiről és nehézségeiről beszélgettünk.

Mindannyiunk szülői életében előfordulnak olyan pillanatok, időszakok, események, amikor elbizonytalanodunk, hogy mit csinálunk rosszul, és mit jól. Sok szülő él bizonytalanságban a jó nevelés titkát keresve. Mikor megszületik a gyermekünk, azt érezzük, hogy igazi értelmet hoz az életünkbe. Szeretjük, irányítjuk, tanítjuk és támogatjuk őket. Könnyű örömet találnunk a szülői létben, mikor minden egyszerűen és könnyedén megy, de nagyon nehéz elfogadni azt, ha néha kicsúszik a kezünkből az események irányítása. Szülőnek lenni nem könnyű feladat. Az igazi áldás benne mégis az, hogy a gyermeknevelés számunkra eddig ismeretlen tulajdonságokat hoz elő belőlünk, ha képesek vagyunk elég tudatosan odafigyelni rá. Minden szülő célja és álma, hogy gyermeke és önmaga élete is boldog és kiegyensúlyozott legyen.

A klub vendége ez alkalommal Bajusz Réka gyermekpszichológus volt. Nagyon érdeklődőek, nyitottak voltak a kismamák. Sok-sok kérdés került megbeszélésre közösen, átadva egymásnak tapasztalataikat. Nagyon sok jó tanácsot, útmutatást, megerősítést kaptak az anyukák. Volt lehetőség a személyes problémák megbeszélésére, tanácsadásra is. A babák eközben vidáman játszottak, ismerkedtek egymással. Nagyon jó hangulatban telt el a délelőtt.

A következő találkozónk december 18-án 10 órakor lesz. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Noszályné Bodnár Ágnes könyvtáros

Feltöltő

Fel