Komplex nemzetköziesítési programfejlesztés az EKF Comenius Karán

A Comenius Kar angol műveltségterületes diákjai és a hallgatói önkormányzat Vinnainé Vékony Márta tanárnő vezetésével angol estet szerveztek a kollégium ebédlőjében.

Az est folyamán elsődleges célunk az volt, hogy megismertessük, illetve közelebb hozzuk az angol kultúra és gasztronómia néhány alapvető jellemzőjét a hallgatókkal.

A jó hangulatú estet tea és aprósütemények kínálásával, valamint egy angol popdallal nyitottuk, majd az angolos hallgatók egy mozgásos játékkal kombinált gyermekdalt tanítottak meg a résztvevőknek. A vidám bemelegítőt egy könnyed hangvételű vers – Robert Burns: Falusi randevú – háromszereplős előadása követett, mely nagy sikert aratott a hallgatóság körében.

A program jelentős részét két angol nyelvű power point előadás alkotta. Az első az Egyesült Királyságot mutatta be dióhéjban, a második az angol konyha jellemző ételeit hozta közelebb a hallgatósághoz. Az előadók felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy próbáljanak minél több ismeretet elraktározni, mivel az előadásban elhangzottakra alapozva egy játékos kvíz következik majd. Az írásos kvíz-feladatok során különböző jutalmakért versenyezhettek a helyben alakult csapatok. Értékelés és vicces eredményhirdetés után mind a négy résztvevő csapat kapott valamilyen édességet, melyet örömmel fogyasztottak el.

A formális program végeztével a büféasztalról falatozhattak a részvevők, s további teákat fogyaszthattak.

Az angol est rendkívül oldott, kellemes légkörben telt el, a jó hangulatról az angol VMT hallgatói gondoskodtak. Bízunk benne, nemcsak egy baráti estét töltöttünk együtt, hanem az angol nyelvű előadásokkal hozzájárultunk a hallgatók nyelvi fejlődéséhez, interkulturális ismereteik mélyítéséhez is. Összesen 43 fő vett részt a programon. (Jelenléti ív csatolva)

 

Vinnainé Vékony Márta

Feltöltő

Fel