Állatok Világnapja a Carolina Óvoda és Bölcsődében

Tartalmas hete volt a Carolina Óvoda és Bölcsőde Környezetvédelmi Munkaközösségéhez tartozó 5 csoportjának (Halacska, Mackó, Manócska, Pillangó, Süni), hiszen a napokban emlékeztünk meg az Állatok Világnapjáról (október 4.) – nyilatkozta Bárdosi Rózsa óvodapedagógus, a munkaközösség vezetője.

Óvodánkban nagyon fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermekkorban kialakítsuk, megalapozzuk a gyermekek állatokhoz és környezetünkhöz való felelősségteljes viszonyát.  Az ünnepi program célja volt, hogy az ember és az állat közötti barátságot erősítsük, valamint felhívjuk a figyelmet az együttélés fontosságára és szabályaira.

Véleményünk szerint az állatok szeretetét nem lehet könyvből megtanulni, megtanítani. Az élménynyújtás, tapasztalatszerzés, tevékenykedés a legjobb módja annak, hogy az óvodás korú gyermek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljön. Óvodánkban már „hagyománnyá vált”, hogy október elején az óvodapedagógusok előadásában dramatizálásra és bemutatásra kerül egy állatmese.  Idén  „ A tücsök és az egérke lakodalma„ című népmesére esett a választásunk. A mesében a gyermekek megfigyelhették és megtanulhatták, hogy az összefogásnak milyen rendkívüli ereje van.

Az előadásra a belépő, szokásunkhoz híven, most is kutyaeledel volt, amelyet a Sárospataki Kutyamenhely lakói számára gyűjtöttünk. A gyermekek és szüleik nagyon gondoskodóak voltak, hisz reggel már sok-sok eledellel érkeztek az elárvult, gazdátlan kutyák megsegítésére. A meseelőadás után Törő Gábor, a menhely vezetője egy rövid filmet vetített a gyermekeknek a menhelyről és lakóiról.  Hozott is magával egy igazi kiskutyát, amelyet minden gyermek megsimogathatott. A programnak nagy sikere volt.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel