Az Arany János Tehetséggondozó Program – Nyílt Nap az ÁVG-ben

Az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban 2000-től működik az Arany János Tehetséggondozó Program, melynek célja, hogy segítse a valamilyen ok miatt hátrányos helyzetű tehetséges diákok továbbtanulását. A program keretében a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy az általános iskolai tanulmányaik végeztével olyan gimnáziumokban, kollégiumokban tanuljanak tovább, amelyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészülést.

Az ÁVG is pontosan ezeket célozza meg, így most, az Arany János Tehetséggondozó Program 2015-2016-os tanévére hirdetett nyílt napot. Ennek keretében Tóth Tamás igazgató beszélt a program lényegéről és a bekerülés részleteiről, illetve elmondta, összesen 32 diákot tudnak a programba felvenni. Az érdeklődő diákok és szüleik a bemutató után az intézményben tanuló, az AJT Programban részt vevő diákoktól is kérdezhettek az óralátogatások során.

Tóth Tamás megkérdezésünkre elmondta, akik a nyílt napon nem vettek részt, de érdeklődnek a program iránt még nem késtek el, hisz a pályázatokat legkésőbb december 11-ig eljuttathatják az iskolába. Bővebb információkat pedig, az iskola weblapján olvashatnak.

További fotók >>>

ajtp ávg
ajtp ávg2

Feltöltő

Fel