Vay-s diákok segítettek az “Erdélyi” iskolának

14szept_dr_teglas_zsolt_

dr. Téglás István

A Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthon tanulói 2014. szeptemberében építési munkálatokat végeztek a B-A-Z. Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény Sárospataki Tagintézményében (Erdélyi Iskola). Örömmel tettünk eleget a megkeresésnek, hogy tudnánk-e segíteni a sportudvar kialakításában – tudtuk meg Dr. Téglás Zsolttól…
„Diákjainkkal és szakoktatóinkkal 2012-től folyamatosan szervezünk szeretetszolgálatbeli tevékenységeket, mint ételosztás, idősek számára kerti munkák elvégzése, favágás, árvíz idején homokzsákpakolás, jelen esetben pedig a kőműves tanulóinkkal és a külső gyakorlati helyszín, az ÉPSZER Zrt. segítségével igyekeztünk helyt állni a betonozási munkálatokban.” – mondta Dr. Téglás Zsolt igazgató.

Az Erdélyi egy régi álmának megvalósításában segítenek a Vay-s diákok.

Régi vágyunk iskolánk udvarán egy sportudvar létrehozása. 2014 szeptemberétől ennek megvalósításába kezdtünk. Reményeink szerint a következő tanév testnevelés óráit, sportversenyeit már itt tarthatjuk. Terveink megvalósításához anyagi lehetőségeink sajnos szűkösek, elképzelésünk csak segítő szándékú emberek támogatásával valósulhat meg.

Önzetlen segítségét ezúton is köszönjük a Vay Miklós Református Szakképző Iskolának és az Épszer Zrt.-nek! A kőműves munkacsoport tanulói komoly segítséget nyújtottak a készülő sportudvar kerítésoszlopainak betonozásában. Külön köszönjük, hogy a kimaradt betont felhasználva a kikátyúsodott bejárati járda burkolaton és a megsüllyedt térburkolaton a közvetlen balesetveszélyt is elhárították” – nyilatkozta Kis Márta, tagintézmény vezető.

Vay-s diákok legközelebbi segítségnyújtása október végén – november elején esedékes, amikor immár az iskola több éves hagyománya alapján a diákok az egész város területén hulladék – és falevélgyűjtést végeznek.
További fotók >>>

 

14okt_vay_erdelyi 14okt_vay_erdelyi2

Feltöltő

Fel