Projekt záró az Újbástya Rendezvénycentrumban

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerülete és A Művelődés Háza és Könyvtára 2012-2014. folyamán valósította meg „Az élethosszig tartó tanulás lehetőségei mindenkinek az iskolában és az iskolán túl” komplex kompetenciafejlesztő képzések és foglalkozások Sárospatakon és térségében” című pályázatát. Ennek lezárásaképp Sárospatakon, egy projektzáró konferenciát tartottak.

Az európai uniós támogatást elnyert közös projekt célja a társadalmi integráció javítása volt, a gyermekek és fiatalok körében, a munkaerő-piaci esélyek javítása, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyeinek növelése, valamint a családon belüli, illetve a családok közötti összetartás növelése.

A projekt a kistérségi szervezetek bekapcsolása révén valósult meg, közreműködtek a kistérség óvodái, iskolái, a városi és a térségi gyermekjóléti szolgálatok valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet olaszliszkai Fejlesztő Háza, a vámosújfalui Búzavirág Alapítvány, a Zöld Kör Egyesület, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület.

A projektzáró konferencián Aros János köszöntője után Molnár Marianna szakmai vezető, a Sárospataki Pedagógiai Szakszolgálat vezetője számolt be a projekt sikeréről és megvalósításáról, majd Csatlósné Komáromi Katalin és Bosch Ágnes a pataki programokról beszéltek. Őket követte Oláh Eszter a Zöld Kör Egyesülettől, Németh Márta intézményvezető, a Búzavirág Alapítványtól és Sangula Anikó, a Sárospatakon működő 2HOME ház vezetője is ismertette a két éves projekt részleteit és programjait.

További fotók >>>

projektzáró

Feltöltő

Fel