Az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karának tanévnyitó ünnepsége

Az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kara hagyományainak tisztelete mellett tartotta meg tanévnyitó ünnepi kari tanácsülését. Ennek keretében a Makovecz Imre téren álló Comenius szobornál Dr. Liptai Kálmán rektor kezet fogott egy kisiskolással, jelezvén, hogy a felsőoktatási intézmény számára a legfontosabb a diák.

Ezt követően már A Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében folytatódott az ünnepség. Dr. Liptai Kálmán rektor kiemelte, sok nehézség mellett be tudták bizonyítani, jövője van a Comenius Karnak. Szeretnék elérni, hogy ne legyen pataki és egri diák között különbség, hanem valamennyien az Eszterházy Károly Főiskola hallgatójaként tekintsenek egymásra.

Ezután Dr. Kelemen Judit megbízott dékán elmondta, 155 hallgatója van a Comenius Karnak a 2014/2015-ös tanévben.

Az ünnepi kari tanácsülés keretében Sárospatak Város polgármestere Aros János, Dr. Liptai Kálmán és Dr. Kelemen Judit kézfogással, ünnepélyesen is a Comenius Kar hallgatójává fogadta a jelenlévő fiatalokat, majd a polgármesterjelképesen átadta a város kulcsát a kar hallgatóinak.

Az ünnepség keretében a kisiskolások műsorát követően szakmai együttműködési megállapodásokat kötött az intézmény több szakterületre vonatkozóan. Így a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumával, a Petőfi Irodalmi Múzeummal és a Művelődés Háza és Könyvtárával.

Feltöltő

Fel