Sikeres volt az első Sárospataki Borterasz

Igaz, hogy közel egy hónapja véget ért a 23. Zempléni Fesztivál, de számos sikeres program kísérte, mint például az első Sárospataki Borterasz. A Makovecz Imre téren felállított attraktív, modern pavilonban esténként négy helyi, a Tokaj-Portius, a Pajzos-Megyer, a Harsányi és Kiss Csaba Pincészet kínálta borait a látogatóknak melyekhez hangulatos jazzkoncertek társultak…
A kezdeményezést maguk a borászok hívták életre azzal a céllal, hogy erősítsék a város borvidéki jelenlétét, valamint hogy megmutassák, a Sárospatak környéki kiváló dűlők és a gondos szőlészeti, borászati munka együttese kiváló Tokaji borokat eredményez. A látogatók ezúttal a bodrogolaszi Pajzos, a sárospataki Megyer, Ciróka, Kútpatka, valamint Királyhegy dűlőkről kóstolhattak borokat.

négy fiatal borász rajong a Tokaji Borvidékért és mindannyian mást tartanak fontosnak bemutatni annak lehetőségeiből. Bai István, a Pajzos Megyer borásza szenvedélyesen kísérletezik a különböző borstílusokkal és érlelési eljárásokkal, így keresve a termőhelyet leginkább kifejező bort. Hörcsik Richárd a borkészítési hagyományok átadását tartja a legfontosabbnak. Kiss Csaba a Tokaji szőlőfajtákban rejlő sokféle lehetőség kiaknázására helyezi a hangsúlyt. Balogh Zoli, a Harsányi borásza a Tokaji borokban rejlő életörömet és életigenlést szeretné minél többekhez eljuttatni.

A Borteraszt egyaránt sikeresen fogadták a fesztivál vendégei és a helyi lakosok, ezért a szervezők már a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatos terveiket szövögetik, mindannyiunk örömére.

A Borteraszon körülbelül ezer-ezerötszáz látogató fordult meg augusztus 8 és 17-e között.

További fotók >>>

Feltöltő

Fel