A nyáron Londonban és Párizsban is jártak a Szent Erzsébet Iskola tanulói

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola tanulói és szüleik már hatodik alkalommal vettek részt külföldi tanulmányi kiránduláson. A nyáron nem csak Londonban, hanem Párizsban is jártak idén – tudtuk meg Gönczy Krisztina, szervezőtől…

„Az utunk Ausztrián, Németországon, Belgiumon át vezetett. Brüsszelben a Grande Place-t, a Maneken Pis-t, és a Királyi Palotát néztük meg. Franciaországban egy dunkerque-i tranzithotelben volt a szállásunk. Átkeltünk a Csalagúton, majd indultunk Canterburybe.

A Canterbury Cathedral-ben Becket Tamás Canterbury érsek sírhelyét kerestük fel. Délután Greenwichbe látogattunk, ahol az Old Royal Observatory-t (Királyi Csillagvizsgálót) is láttuk.

Londonban gyalogos sétát tettünk: Westminster és környéke, Buckingham Palace, St.James Park, Houses of Parlament, Big Ben, Westmister Abbey,Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Downing Street. Csodálatos panoráma nyílt a fővárosra a London Eye-ból.

Windsorba kora reggel indultunk. A királynő nyári rezidenciáját a Windsor Castle ( kastélyt ) megtekintettük. Jártunk a királyi dolgozószobában, a bál- a fegyver- és a Térdszalagteremben, majd a Waterloo-szalonban is, ahol minden év június 18-án, a csata évfordulóján nagyszabású bankettet tartanak.
Délután Oxfordban jártunk a híres „college”-ok épületei között.

Tower of Londonban a királyi koronázási ékszerekben, és fegyverekben gyönyörködhettünk. Sétáltunk a Tower Bridge lábánál. Természettudományi és őslénytani kiállításon vettünk részt a Natural History Museumban, és részesei voltunk egy imitált földrengésnek is. Ellátogattunk az egyedülálló régészeti gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ba is, majd az Oxford Street-en vásároltunk. A világszerte híres személyek viaszmásait a Madame Tussaud’s Panoptikumban nézhettük meg.

Hazafelé átkeltünk a Csalagúton és 1 napot töltöttünk Párizsban . Voltak akik a Louvre-ban megcsodálták Leonardo da Vinci Mona Lisáját, a Szfinx-et, a Milói Vénuszt és még sok világhírű műalkotást. A Notre Dame-ban Jézus töviskoszorúja és keresztje volt. Ezután letekinthettek az Eiffel toronyról Párizsra. Mi a gyerekek legnagyobb örömére egy egész napot töltöttünk Disneyland-ben.

Mindenki rengeteg élménnyel gazdagodott az utazás során. A nagy érdeklősére való tekintettel jövő tanévben is lesz lehetőségünk hasonló utazás szervezésére.”

További fotók >>>

Feltöltő

Fel