Nem várt túljelentkezés a pótfelvételin

14jul_ekf_ckA pótfelvételi eljárásban idén 305-en adták be jelentkezésüket az Eszterházy Károly Főiskolára. Ez a szám az egy évvel ezelőtti pótfelvételi eljárás adatához képest 45 százalékos növekedés…
Tavaly 211-en jelentkeztek pótfelvételi eljárásban az egri székhelyű intézménybe, idén 94 fővel nőtt a jelentkezők száma. A majd másfélszer több idei jelentkezőtől összesen 325 jelentkezést regisztrált a főiskola. Kalóné Szűcs Erzsébet, a Felvételi és Képzésszervezési Osztály vezetője  elmondta: az osztatlan és az 5 féléves tanár szakosok jelentkezéseit szakonként összesítették, így készítették el a pótfelvételi eljárás idei kimutatásait, és ez az oka a jelentkezők és jelentkezések száma közti különbségnek.

A pótfelvételi eljárásban intézményünkbe nappali tagozatra 101-en, levelező tagozatos munkarendre 224-en adták be jelentkezésüket.

A karokra bontott statisztikák azt mutatják, hogy legtöbben, 127-en a Természettudományi Kart választották a pótfelvételin, a Tanárképzési és Tudástechnológiai Karra 65-en, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karra 61-en, még a Bölcsészettudományi Karra 47-en jelentkeztek második körben. A 2013 nyarától az Eszterházy Károly Főiskolához tartozó sárospataki Comenius Karra 25 fő jelentkezését regisztrálta az intézmény.

 

Feltöltő

Fel