Megkapták egyenruháikat a közterület-felügyelők

14aug_kozteruletfelugyeletIdén augusztustól Sárospatak Város közterület-felügyelői az előírásoknak megfelelő egyenruhában teljesítik a város területén a szolgálatukat, így könnyebb felismerni őket, valamint a jogszabályi előírásoknak is megfelelnek – tudtuk meg Cziráki Zsolttól, a Műszaki és Kommunális iroda vezetőjétől…
A 2013. január 1-én hatályba lépő jogszabályi előírások a közigazgatás számos területén, így az önkormányzatok által fenntartott közterület-felügyelet működésére is hatással vannak. Ezen jogi előírások a közterület-felügyelők feladatainak, hatásköreinek szabályozása mellett a felügyelők megjelenésére, ruházatára vonatkozóan is rendelkeznek, mely szerint a közterület-felügyelőknek országosan egységes egyenruhában kell a szolgálatukat teljesíteniük.

Az egyenruhán különböző, a jogosultságot igazoló, illetve a beazonosításra szolgáló kitűzők találhatók, úgy mint a közterület-felügyelő neve, a fenntartó önkormányzat megnevezése, igazolvány, stb.

Ezen szabályozásnak legkésőbb 2015. január 1-ig kell megfelelnie a Közterület-felügyeletnek, ezért már idén tavasszal megindítottuk az egyenruhák beszerzésére irányuló eljárást, melynek eredményeképpen 2014. augusztustól a közterület-felügyelőink az előírásoknak megfelelő egyenruhában teljesítik a város területén a szolgálatukat.

Amennyiben a Tisztelt Lakosság a közterület rendjét, tisztaságát megzavaró, valamint az önkormányzati vagyont veszélyeztető cselekményeket észlel, kérjük jelezze – az egyenruhának köszönhetően immár könnyen beazonosítható – közterület-felügyelők részére, annak érdekében, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.

Feltöltő

Fel